«Αποκαρδιωμένος» ο Λούλα αναμένεται σήμερα να παραδοθεί

«Αποκαρδιωμένος» ο Λούλα αναμένεται σήμερα να παραδοθεί

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται, άνευ απροόπτου, να παραδοθεί στις αρχές ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ιγνάσιο Λούλα που διανυκτέρευσε στα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου των εργαζομένων στη χαλυβουργία στο Σάο Πάολο, περιμένοντας την αστυνομία να εκτελέσει το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Η σχετική διορία που είχε δοθεί από τον δικαστή Μόρο έληξε χθες στις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Το  κτίριο του συνδικάτου βρίσκεται σε μια βιομηχανική περιοχή στα προάστια του Σάο Πάολο, όπου ο Λούλα ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου συγκεντρώθηκαν εκεί μαζί με μέλη του Εργατικού Κόμματος, φορώντας κόκκινα πουκάμισα και ανεμίζοντας κόκκινες σημαίες.

«Αποκαρδιωμένος» ο Λούλα αναμένεται σήμερα να παραδοθεί-1

Το πλήθος λειτούργησε απιοτρεπτικά στην αστυνομία από του να επιχειρήσει τη σύλληψή του, ενώ και η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε σύλληψη κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν ώστε να βρεθεί ένας  πιο ευέλικτος τρόπος για να τερματισθεί το αδιέξοδο.

Ο Λούλα ανεμένετο να παρουσιαστεί σήμερα στην αστυνομία αφού προηγουμένως θα  έχει ολοκληρωθεί  ένα μνημόσυνο που έχει διοργανωθεί στη μνήμη της συζύγου του Μαρίσα Λετίθια: «Είναι πολύ αποκαρδιωμένος. Όλη η οικογένεια είναι εδώ. Χάνει την πίστη του στη ζωή και στο σύστημα Δικαιοσύνης», δήλωσε στο Reuters ένας σύμβουλός του.

Ο Λούλα έχει καταδικαστεί σε ποινή 12 μήνες και ενός μηνός επειδή, σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστή, οι κρατικές δουλειές που αναλάμβανε μία κατασκευαστική εταιρία ήταν προϊόν δωροδοκίας του.

Ανάμεσα στα ανταλλάγματα που έπαιρνε ο Λούλα ήταν ένα τριώροφο παραθαλάσσιο εξοχικό, την ιδιοκτησία του οποίου ο ίδιος αρνείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή