Σε «ασφαλές μέρος» η Γιούλια Σκριπάλ μετά το εξιτήριο

Σε «ασφαλές μέρος» η Γιούλια Σκριπάλ μετά το εξιτήριο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «ασφαλές μέρος» μεταφέρθηκε – σύμφωνα με το BBC –  η Γιούλια Σκριπάλ, κόρη του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι, αφού έλαβε εξιτήριο το βράδυ της Δευτέρας από το νοσοκομείο του Σάλισμπερι όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα μετά την επίθεση με νευροτοξική ουσία που δέχθηκε μαζί με τον πατέρα της στις 4 Μαρτίου. 

Σύμφωνα με δηλώσεις των γιατρών και οι δύο ασθενείς παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους τις τελευταίες εβδομάδες.  Σε επίσημη ανακοίνωσή του το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι η Γιούλια Σκριιπάλ έχει λάβει εξιτήριο, ενώ επισημαίνεται ότι η θεραπεία της κόρης του πρώην διπλού πράκτορα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Παράλληλα, η Διευθύντρια του Νοσοκομείου στο Σάλισμπερι σημείωσε ότι η υγεία του πατέρα της 33χρονης παρουσίαζει πρόοδο, ενώ ευχήθηκε να λάβει επίσης εξιτήριο. 

«Την Παρασκευή ανακοίνωσα ότι (ο Σεργκέι Σκριπάλ) δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση. Παρόλο που αναρρώνει πιο αργά από την Γιούλια, ελπίζουμε να μπορέσει επίσης να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο εν ευθέτω χρόνω», δήλωσε χαρακτηριστικά η Christine Blanshard. 

Υπενθυμίζεται ότι η ξάδερφη της Γιούλια, Βικτόρια Σκριπάλ, ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ότι μίλησε μαζί της, στην πρώτη της επαφή με τον έξω κόσμο μετά το περιστατικό. «Είπε ότι όλα είναι καλά και ότι η ίδια είναι OK», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Σκριπάλ, τηλεφωνικά από τη Μόσχα, τονίζοντας πως δεν θα πει τίποτα παραπάνω. Αποσπάσματα της τηλεφωνικής συνομιλίας μετέδωσε και η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Από την προηγούμενη εβδομάδα το τμήμα του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στο Σάλσμπερι είχε προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με την κλινική κατάσταση της 33χρονης, περιγράφοντας την ως «σταθερή» και όχι κρίσιμη.

Τέλος, το εν λόγω συμβάν αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας για το ποιος βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή