ΚΟΣΜΟΣ

Αναφορές για κατάπλευση αμερικανικού αντιτορπιλικού στα ανοιχτά της Συρίας

us-navy-donald-cook

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό Donald Cook, το οποίο είναι εξοπλισμένο με 50 πυραύλους Tomahawk κατέπλευσε ανοιχτά της συριακής πόλης Ταρτούς, όπου βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική ναυτική βάση,  γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέπλευσε σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πόλη Ταρτούς, ενώ τουλάχιστον τέσσερις φορές ρωσικά μαχητικά προσέγγισαν το αμερικανικό αντιτορπιλικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδος, Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής επίθεσης κατά της Συρίας μετά την φερόμενη επίθεση με χρήση χημικών κατά πολιτών στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα.

Παράλληλα, προειδοποίησε την Ρωσία αλλά και οποιαδήποτε άλλη χώρα που φέρει την ευθύνη ότι «θα πληρώσουν το τίμημα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την επίθεση με χημικά στην Συρία, δήλωσε ότι «οι δράστες της σφαγής» θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα».