Επιχείρηση γοητείας από τον Μακρόν λόγω απεργιών

Επιχείρηση γοητείας από τον Μακρόν λόγω απεργιών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Σε εκστρατεία επικοινωνίας με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις προχωρά τις επόμενες μέρες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να υπεραμυνθεί των μεταρρυθμίσεών του που έχουν βγάλει στους δρόμους εργαζόμενους και φοιτητές. Εχοντας τη φήμη σνομπ απέναντι στα ΜΜΕ, ο Μακρόν έχει παραχωρήσει μόλις τρεις γραπτές συνεντεύξεις τους τελευταίους δέκα μήνες για ζητήματα όπως ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο πολιτικός ηρωισμός και η τεχνητή νοημοσύνη. Καθώς όμως πλησιάζει η πρώτη επέτειος από την άνοδό του στην εξουσία, κι ενώ οξύνεται η κοινωνική αναταραχή στη Γαλλία με τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους και τους πιλότους να απεργούν, τους φοιτητές να απειλούν με νέο Μάη και τους οικολόγους ακτιβιστές να συγκρούονται με την αστυνομία, ο Μακρόν ανακαλύπτει αιφνιδίως την ανάγκη να μιλήσει δημοσίως. Αυτήν την εβδομάδα θα κάνει μια σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας ωριαίας ζωντανής παρουσίας σε μια από τις δημοφιλέστερες μεσημεριανές εκπομπές αύριο, όπου θα δεχθεί ερωτήσεις για τις απεργίες, την τρομοκρατία και τα χαμηλότερα όρια ταχύτητας, που έχουν εξοργίσει τους οδηγούς. «Είναι μόλις η τρίτη συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο από τις εκλογές της περασμένης άνοιξης», ανακοίνωσε στο δελτίο Τύπου το κανάλι TFI.

Air France

Η αεροπορική κυκλοφορία στη Γαλλία επλήγη χθες από τη ματαίωση του 25% των πτήσεων της Air France, στην έκτη απεργία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κινητοποίησης που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας τον Φεβρουάριο. Η Air France εκτίμησε ότι ως αργά χθες το βράδυ θα πραγματοποιείτο το 65% των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων και το 73% των πτήσεων μεσαίων αποστάσεων προς και από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ, καθώς και το 80% των πτήσεων μικρών αποστάσεων προς και από το Ορλί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή