Η Μέι για την επίθεση με χημικά στην Ντούμα: Υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνη των συριακών αρχών

Η Μέι για την επίθεση με χημικά στην Ντούμα: Υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνη των συριακών αρχών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά εναντίον της Ντούμα στη Συρία και ότι τέτοιου είδους σοκαριστικές επιθέσεις δεν μπορούν να παραμένουν αναπάντητες.

«Η επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα της Συρίας ήταν μια σοκαριστική και βάρβαρη ενέργεια» σημείωσε η Μέι μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία.

«Η χρήση χημικών όπλων δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση. Έχουμε αρχίσει με ταχείς ρυθμούς να κατανοούμε τι συνέβη στο μέτωπο», επισήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Όλες οι ενδείξεις είναι ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται και εργαζόμαστε με τους στενότερους συμμάχους μας για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και επίσης πώς μπορούμε να προλάβουμε και να αποτρέψουμε την ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον», τόνισε η Μέι.

Ερωτηθείσα εάν θα ζητήσει να συγκληθεί το βρετανικό κοινοβούλιο, η Μέι απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα, υπογραμμίζοντας ότι εργάζεται με τους συμμάχους για την αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή