Η Γιούλια Σκριπάλ αρνείται βοήθεια από την πρεσβεία της Ρωσίας

Η Γιούλια Σκριπάλ αρνείται βοήθεια από την πρεσβεία της Ρωσίας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γιούλια Σκριπάλ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δεχτεί την προσφορά υπηρεσιών της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Στην ανακοίνωση, η ίδια τονίζει ότι ο πατέρας της, Σεργκέι Σκριπάλ, παραμένει σοβαρά άρρωστος και εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιδράσεις του νευροπαραλυτικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον τους.

 

 

«Έχω πρόσβαση σε φίλους και σε οικογένεια και έχω λάβει γνώση των συγκεκριμένων επαφών μου στη ρωσική πρεσβεία που ευγενικά μου προσέφεραν τη βοήθειά τους με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε η Γιούλια.

«Αυτή τη στιγμή δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω τις υπηρεσίες τους, αλλά, αν αλλάξω τη γνώμη, ξέρω πως να επικοινωνήσω μαζί τους», σημείωσε.

Στα τέλη Μαρτίου το Λονδίνο έλαβε το αίτημα της Ρωσίας που ζητούσε να αποκτήσει προξενική πρόσβαση στη Γιούλια Σκριπάλ.

Η Γιούλια που έλαβε εξιτήριο τη Δευτέρα από ένα νοσοκομείο στο Σάλσμπερι όπου νοσηλευόταν μαζί με τον πατέρα της, τόνισε ότι αντιμετωπίστηκε με "προφανή κλινική εμπειρία και με τόση ευγένεια".

Πρόσθεσε ότι δεν είναι ακόμη αρκετά δυνατή για να παραχωρήσει μια συνέντευξη σε μέσα ενημέρωσης και τόνισε ότι τα σχόλια που έκανε η ξαδέρφη της σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν ούτε δικά της, ούτε του πατέρα της.

«Ευχαριστώ τη ξαδέρφη μου Βικτόρια για το ενδιαφέρον της για μας, αλλά ζητώ να μην με επισκεφτεί ή να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί μου επί του παρόντος», σημειώνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή