Επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν, με Πούτιν θα συνομιλήσει απόψε ο Τούρκος πρόεδρος

Επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν, με Πούτιν θα συνομιλήσει απόψε ο Τούρκος πρόεδρος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σχετικά με την κρίση στη Συρία την Τετάρτη και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ συνομίλησε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρέχουσα κρίση στη Συρία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή σχετικά με την κρίση αυτή», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική προεδρία, χωρίς να υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Τούρκος πρόεδρος. Ανακοίνωσε επίσης ότι το βράδυ της Πέμπτης θα μιλήσει και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την επίθεση με χημικά στη Συρία. 

Ο Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι «η Αγκυρα θα διατηρήσει την παρουσία και τις δραστηριότητές της στη Συρία έως ότου τα συριακά εδάφη γίνουν ασφαλή για όλους». Διευκρίνισε δε ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη συμμαχία με τις ΗΠΑ και τη συνεργασία με τη Ρωσία και το Ιράν. «Οι σχέσεις με το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα δεν αποτελούν εναλλακτική των σχέσεων με τη Δύση» πρόσθεσε ο Ερντογάν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή