Μέρκελ: Η Γερμανία δεν θα εμπλακεί σε επίθεση στη Συρία – Μακρόν: Εχουμε αποδείξεις για χρήση χημικών

Μέρκελ: Η Γερμανία δεν θα εμπλακεί σε επίθεση στη Συρία – Μακρόν: Εχουμε αποδείξεις για χρήση χημικών

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επίθεση κατά της Συρίας, όπως κατέστησε σαφές σε δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, αν και «πρέπει να ληφθεί υπόψιν ένα ολοκληρωμένο φάσμα μέτρων για την Συρία». 

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ενότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι δύσκολο να μην κάνουμε απλώς τίποτα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου έρχονται να κατευνάσει τα πνεύματα ενόσω η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον της Συρίας φαίνεται ότι έχει αρχίσει και το ενδεχόμενο στρατιωτικής ρήξης με τη Ρωσία στοιχειώνει τη διεθνή σκηνή για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. 

Στο μεταξύ στο Βερολίνο ανακοινώθηκε από την καγκελαρία ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία τους την φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και η καγκελάριος εξέφρασε στον γάλλο πρόεδρο την ανησυχία της ότι διαβρώνεται η ικανότητα της διεθνούς κοινότητας να επιβάλλει την απαγόρευση της χρήσης των χημικών όπλων.

Μακρόν: «Εχουμε την απόδειξη» ότι ο Ασαντ είναι πίσω από την επίθεση με χημικά στην Ντούμα

«Έχουμε την απόδειξη» ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από το συριακό καθεστώς στην πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, διαβεβαίωσε από την πλευρά του Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

«Έχουμε την απόδειξη ότι την περασμένη εβδομάδα, πάνε τώρα σχεδόν δέκα ημέρες, χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, τουλάχιστον χλώριο, και χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Μακρόν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Πρόσθεσε, δε, πως η Γαλλία θα λάβει τις αποφάσεις της «σε εύθετο χρόνο», σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά ενδεχόμενα αντίποινα για τη χημική επίθεση. «Θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις σε εύθετο χρόνο, όταν θα το κρίνουμε πιο χρήσιμο και πιο αποτελεσματικό», δήλωσε ο Μακρόν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή