ΗΠΑ: Σφίγγει τον κλοιό των ερευνών ο ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ

ΗΠΑ: Σφίγγει τον κλοιό των ερευνών ο ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016 μετά τη χθεσινή παραδοχή του Μάικ Πομπέο, απερχόμενου διευθυντή της CIA και επίδοξου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ότι ανακρίθηκε και ο ίδιος από την επιτροπή. Την αποκάλυψη έκανε ο Πομπέο κατά την ακρόασή του στη Γερουσία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνέντευξης. Σε μια ακόμη εξέλιξη, ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος σε θέματα στρατηγικής του Τραμπ, φέρεται ότι προσπαθεί να προωθήσει ένα σχέδιο για την παρεμπόδιση της έρευνας σχετικά με τη Ρωσία στους συμβούλους του Λευκού Οίκου, αλλά και στους πολιτικούς συμμάχους του Αμερικανού προέδρου στο Κογκρέσο, σύμφωνα με την Washington Post. Πάντως, ο ίδιος ο Τραμπ διέψευσε χθες δημοσίευμα των NYT ότι επιχείρησε να αναστείλει τη λειτουργία της επιτροπής για δεύτερη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο. «Αν το ήθελα, θα το είχα κάνει», έγραψε στο Twitter.

Στο μεταξύ, τα τελευταία tweets του Τραμπ αποτελούν την κορύφωση όλων των αντιφάσεων, σύμφωνα με τους NYT, που επισημαίνουν ότι οι διεθνείς ηγέτες βρίσκονται σε διαρκή σύγχυση για το τι από όλα αυτά πρέπει να αγνοήσουν και τι να πάρουν στα σοβαρά. Ειδικά τις αναφορές του που απευθύνονται στο αμερικανικό κοινό και γίνονται εμφανώς για εσωτερική κατανάλωση. Την ίδια στιγμή, όμως, οι παλινωδίες του στο Συριακό, τη Ρωσία και τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα βρίσκονται σε πρωτόγνωρο επίπεδο, ακόμη και για τους πλέον έμπειρους διπλωμάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή