Χεζμπολάχ: Δεν θα γίνει ολοκληρωτικός πόλεμος στη Συρία, εκτός αν…

Χεζμπολάχ: Δεν θα γίνει ολοκληρωτικός πόλεμος στη Συρία, εκτός αν…

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου που υποστηρίζεται από το Ιράν δεν πιστεύει ότι η πρόσφατη κρίση στη Συρία θα οδηγήσει σε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας ή σε έναν ευρύτερο ολοκληρωτικό πόλεμο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπαρχηγού της που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Χεζμπολάχ αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας σύμμαχο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον επταετή πόλεμο στη χώρα του.

«Αποκλείουμε η κατάσταση αυτή να εξελιχθεί σε μια άμεση αμερικανο-ρωσική σύγκρουση ή σε μια ευρεία κατάσταση πολέμου», δήλωσε ο σεΐχης Ναΐμ Κάσεμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη λιβανέζικη εφημερίδα Αλ Τζουμχουρία.

«Οι συνθήκες δεν δείχνουν ότι θα γίνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος εκτός κι αν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χάσουν εντελώς τη λογική τους», σημείωσε.

Ο Τραμπ απείλησε με πλήγματα στη Συρία μετά την φερόμενη επίθεση με χημικό όπλο στην πόλη Ντούμα της Συρίας το περασμένο Σάββατο οπότε τελούσε ακόμη υπό τον έλεγχο των ανταρτών, από την οποία σκοτώθηκαν, σύμφωνα με ιατρική οργάνωση αρωγής, τουλάχιστον 60 άνθρωποι, ενώ την ίδια ώρα ένας Ρώσος απεσταλμένος εξέφρασε φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

Οι φόβοι για μια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας, βασικού συμμάχου του συριακού κράτους, και της Δύσης εντάθηκαν αφότου ο Τραμπ δήλωσε ότι «έρχονται» πύραυλοι και επέπληξε τη Μόσχα για την υποστήριξη που προσφέρει στον Άσαντ.

Ο Τραμπ μετρίασε αυτές τις δηλώσεις και ακόμη και κατά τις διαβουλεύσεις με τους συμμάχους του, τη Βρετανία και τη Γαλλία, υπήρξαν ενδείξεις για προσπάθειες να προληφθεί μια κλιμάκωση της κρίσης ώστε να μην ξεφύγει από τον έλεγχο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση» για τη Συρία, μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο Τραμπ με την ομάδα του εθνικής ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή