Μυστικά και ψέματα του Τραμπ

Μυστικά και ψέματα του Τραμπ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξοργισμένος από την πρόσφατη επιδρομή του FBI στα γραφεία τού επί δεκαετίες προσωπικού του δικηγόρου, Μάικλ Κοέν, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανεξετάζει την αρχική του απόφαση να καταθέσει εθελουσίως στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την πολύκροτη ρωσική υπόθεση. Αυτό αναφέρουν διεθνή πρακτορεία, επικαλούμενα πηγές του Λευκού Οίκου.

Την περασμένη Δευτέρα, πράκτορες του FBI κατέσχεσαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα από το γραφείο του Κοέν, ο οποίος εργάστηκε επί μία δεκαετία ως δικηγόρος του Οργανισμού Τραμπ. Αντικείμενο των ερευνών ήταν η υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία διατείνεται ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον Ντόναλντ

Τραμπ και έλαβε χρήματα από τον Κοέν για να μη φέρει την υπόθεση αυτή στη δημοσιότητα κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Οπως αναφέρει, όμως, η εφημερίδα Washington Post, το υλικό που συγκέντρωσαν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες μπορεί να αποδειχθεί «χρυσωρυχείο» και για την έρευνα του Μιούλερ. Ο Μάικλ Κοέν συχνά ηχογραφούσε τηλεφωνικές συνομιλίες του με τρίτους και οι Αρχές θα μπορούσαν να εντοπίσουν χρήσιμα στοιχεία για τις έρευνες του ειδικού ανακριτή. Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο επιδίωξε να απολύσει τον Μιούλερ τον περασμένο Δεκέμβριο, δηλώνοντας ότι αν είχε αυτή την πρόθεση, ο ειδικός ανακριτής θα είχε ήδη απολυθεί.

Στις σκοτούρες του Αμερικανού προέδρου ήρθε να προστεθεί δημοσίευμα του περιοδικού New Yorker για μια άλλη υπόθεση εξαγορασμένης σιωπής. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο εκδοτικός οργανισμός ΑΜΙ, που εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα National Enquirer, κατέβαλε ποσό 30.000 δολ. σε πρώην θυρωρό του Πύργου Τραμπ, προκειμένου να μην αποκαλύψει σε άλλα μέσα την πληροφορία που τους είχε ήδη μεταφέρει: ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εξώγαμη κόρη με πρώην υπάλληλό του, με την οποία σχετίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Πάντως, το περιοδικό δεν επιβεβαιώνει τη φήμη περί εξώγαμου, την οποία αρνούνται κατηγορηματικά όλα τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτή την υπόθεση.

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμενόταν χθες να δώσει χάρη στον Λιούις «Σκούτερ» Λίμπι, προσωπάρχη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ψευδορκία και παρεμπόδιση δικαιοσύνης στην πολύκροτη υπόθεση της Βάλερι Πλέιμ. Ο Λίμπι είχε καταδικαστεί, καθώς σήκωσε εκείνος το βάρος των κατηγοριών, προκειμένου να μείνουν στα απυρόβλητο οι πολιτικοί του προϊστάμενοι. Πολλοί θεωρούν ότι, στην κατάσταση που βρίσκεται ο Τραμπ με την έρευνα Μιούλερ, είναι λογικό να εκτιμά τη στάση του Λίμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή