Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θέλει άμεση επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ θέλει άμεση επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατόν, επισήμανε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ότι έπεισε τον Τραμπ να διατηρήσει «μακροπρόθεσμα» στη χώρα αυτή αμερικανικά στρατεύματα.

«Η αποστολή των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει — ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει οι δυνάμεις των ΗΠΑ να επιστρέψουν στην πατρίδα το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας η εκπρόσωπός της Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συντρίψουμε ολοκληρωτικά το Ισλαμικό Κράτος και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα αποτρέψουν την επιστροφή του. Επιπλέον, περιμένουμε από τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή να αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες, στρατιωτικά και οικονομικά, για να υπάρξει ασφάλεια στην περιοχή», πρόσθεσε η Σάντερς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή