Η έρευνα στα γραφεία του Κοέν ανησυχεί το επιτελείο Τραμπ

Η έρευνα στα γραφεία του Κοέν ανησυχεί το επιτελείο Τραμπ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους συμμάχους του προέδρου Τραμπ η έρευνα στα γραφεία και στο σπίτι του δικηγόρου του, Μάικλ Κοέν.

Συνεργάτες του προέδρου Τραμπ φοβούνται ότι ο Κοέν θα μπορούσε να επιτύχει συμφωνία με τους εισαγγελείς, εξασφαλίζοντας ασυλία και αποκαλύπτοντας επιβαρυντικά στοιχεία για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Τραμπ.

Τη Δευτέρα, ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης μελέτησε τα κατασχεθέντα στοιχεία από το γραφείο και την κατοικία του Κοέν, που περιλαμβάνουν έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ άκουσε και την κατάθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2006.

Ο δικαστής απέρριψε, μάλιστα, αίτημα της υπερασπιστικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου για σφράγισμα των κατασχεθέντων εγγράφων, τα οποία θα αποτελέσουν τελικά μέρος της δικογραφίας.

Στο μεταξύ, ο Κοέν αποκάλυψε τη Δευτέρα στην κατάθεσή του ότι ο τηλεοπτικός σχολιαστής του ειδησεογραφικού δικτύου Fox News και φανατικός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, Σον Χάνιτι, είναι πελάτης του.

Μόνο νομικές συμβουλές

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας, ο 56χρονος Χάνιτι υποστήριξε ότι ουδέποτε κατέβαλε αμοιβή για τις υπηρεσίες του Κοέν, ζητώντας μόνο νομικές συμβουλές από τον διάσημο δικηγόρο.

Ο συντηρητικός σχολιαστής αξιοποιεί συχνά το καθημερινό του τηλεοπτικό σχόλιο για να υπερασπισθεί τον πρόεδρο Τραμπ από τις «μεροληπτικές επιθέσεις», που ο τελευταίος δέχεται από τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ. Κάποιες φορές, ο Ντόναλντ Τραμπ απαντά στον Χάνιτι, μέσω Twitter, επαινώντας τον δημοσιογράφο για το έργο του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή