Μποζντάγ: Οι πρόωρες εκλογές θα τερματίσουν την αβεβαιότητα στην Τουρκία

Μποζντάγ: Οι πρόωρες εκλογές θα τερματίσουν την αβεβαιότητα στην Τουρκία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρόωρες εκλογές θα έχουν «θετικά» τις αγορές και θα τερματιστεί η αβεβαιότητα για το μέλλον της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι ένα βήμα για να σταματήσουν οι «βρώμικοι υπολογισμοί» κατά της Τουρκίας.

Η Τουρκία θα εισέλθει σε «νέα εποχή» μετά τις 24 Ιουνίου λόγω της εφαρμογής του προεδρικού συστήματος, διαμήνυσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος με σχετική ανακοίνωση, η οποια εκδόθηκε μετά την πρόταση του επικεφαλής του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί για τη διεξαγωγή εκλογών νωρίτερα από τον Νοέμβριο του 2019, όποτε ήταν αρχικώς προγραμματισμένες. Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία που είχε αρχικώς προτείνει ο Μπαχτσελί ήταν για τις 26 Αυγούστου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16 Απριλίου του 2017, η Τουρκία διεξήγαγε δημοψήφισμα με την πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών να τάσσεται υπέρ ενός νομοσχεδίου 18 άρθρων που μετατρέπει το κοινοβουλευτικό σύστημα σε προεδρικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή