Εξουδετερώθηκε βόμβα στο κέντρο του Βερολίνου

Εξουδετερώθηκε βόμβα στο κέντρο του Βερολίνου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ειδικοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερολίνο, σε μια επιχείρηση που «παρέλυσε» μια ολόκληρη περιοχή στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας και περιελάμβανε την εκκένωση του κεντρικού σταθμού, ενός νοσοκομείου και του υπουργείου Οικονομικών. Επηρεάστηκε ακτίνα 800 μέτρων, στην οποία βρίσκονται κατοικίες, μουσεία και γραφεία, καθώς και το συγκρότημα όπου στεγάζεται η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND). Σύμφωνα με την αστυνομία, διακοπές σημειώθηκαν στο πρόγραμμα δρομολογίων και προβλήματα αντιμετώπισαν 300.000 επιβάτες.

Βρετανική

Η βόμβα ήταν βρετανική και ζύγιζε περίπου 500 κιλά. Οπως εκτιμά το τμήμα Περιβάλλοντος της Γερουσίας του Βερολίνου, στην πόλη υπάρχουν ακόμη περίπου 3.000 βόμβες, χειροβομβίδες και πυρομαχικά από την ίδια περίοδο. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, εναντίον του Βερολίνου είχαν μέχρι το 1945 πραγματοποιηθεί 380 αεροπορικές επιδρομές και είχαν χρησιμοποιηθεί 45.000 τόνοι εκρηκτικών.

To πρωί η αστυνομία πόσταρε βίντεο στο Twitter που έδειχνε αστυνομικούς να ανεβαίνουν τις σκάλες κτιρίου και με τη λεζάντα να γράφει: «Δεν σας φέρνουμε ρουμ σέρβις ή πρωινό στο κρεβάτι, αλλά σας ξυπνάμε έναν έναν για συγκεκριμένο σκοπό». Το απόγευμα έδωσαν το σύνθημα ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και η πόλη επανήλθε στους κανονικούς ρυθμούς της. Πέρυσι, πάνω από 60.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στη Φρανκφούρτη μετά τον εντοπισμό τεράστιας βόμβας της RAF, της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή