Μπάρμπαρα Μπους: Η κηδεία της προεδρικής μητέρας και συζύγου

Μπάρμπαρα Μπους: Η κηδεία της προεδρικής μητέρας και συζύγου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα Σάββατο θα τελεστεί, σε ιδιωτικό κύκλο, η νεκρώσιμος ακολουθία της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μπάρμπαρα Μπους, της μοναδικής Αμερικανίδας που είδε τον σύζυγο αλλά και τον γιο της να ορκίζονται πρόεδροι των ΗΠΑ.

Η τελετή θα λάβει χώρα στην Επισκοπική Εκκλησία Σεντ Μάρτιν στο Χιούστον, όπου η οικογένεια ανήκει από το 1950. Την Παρασκευή, η σορός της Μπάρμπαρα Μπους τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον ναό Σεντ Μάρτινς.

Μπους και Ανταμς

Η Μπους, σύζυγος του 41ου προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και μητέρα του 43ου προέδρου της Αμερικής, Τζορτζ Μπους του νεότερου, απεβίωσε την Τρίτη 17 Απριλίου σε ηλικία 92 ετών. Στο ίδιο πάνθεον της αμερικανικής ιστορίας έχει καταγραφεί και το όνομα της Αμπιγκέιλ Ανταμς, της Πρώτης Κυρίας από το 1797 έως το 1801, της οποίας τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος διετέλεσαν πρόεδροι των ΗΠΑ. Η Αμπιγκέιλ Ανταμς άσκησε ιδιαίτερη επιρροή στον πρόεδρο Τζον Ανταμς, τον δεύτερο επικεφαλής του Αμερικανικού κράτους, αλλά απεβίωσε πριν από την εκλογή του γιου της Τζον Κουίνσι Ανταμς το 1824.

Πάντως, μετά την κηδεία, η Μπους θα ταφεί σήμερα Σάββατο στον χώρο της Βιβλιοθήκης και Μουσείου Τζορτζ Μπους στο Πανεπιστήμιο Texas, σε απόσταση περίπου 160 χλμ., σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου. Θα ταφεί δίπλα στην κόρη της Ρόμπιν, που πέθανε σε ηλικία 3 ετών, έπειτα από μάχη με τη λευχαιμία.

Χωρίς Τραμπ

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ αναμενόταν να παραστεί στην κηδεία, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της χθες, σε αντίθεση με τον σύζυγό της, πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, «ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα παραστεί στην κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους, προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή εξαιτίας των πρόσθετων μέτρων ασφαλείας και από σεβασμό προς την οικογένεια Μπους και τους συμμετέχοντες στην τελετή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή