Ρ. Τζουλιάνι: Ηθελε υπουργείο, πήρε νομικό τμήμα

Ρ. Τζουλιάνι: Ηθελε υπουργείο, πήρε νομικό τμήμα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στην υπερασπιστική ομάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εντάσσεται ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην εισαγγελέας Ρούντι Τζουλιάνι, όπως ανακοινώθηκε χθες. Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι έρευνες του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ είχαν επεκταθεί στα γραφεία τού επί 16 χρόνια προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, Κόεν, στη Νέα Υόρκη.

«Το κάνω γιατί ελπίζω ότι μπορούμε να διαπραγματευθούμε το τέλος αυτής της ιστορίας για το καλό της χώρας και γιατί έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον πρόεδρο και τον Μπομπ Μιούλερ (τον ειδικό εισαγγελέα)», είπε ο Τζουλιάνι.

Η ιστοσελίδα «Χάφιγκτον Ποστ» υπενθύμισε ότι, εκτός από φίλος του Τραμπ και πρώην σύμβουλος της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Τζουλιάνι μπορεί να φανεί πολύτιμος και σε ένα άλλο σημείο-κλειδί: έχει διατελέσει εισαγγελέας στο νότιο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, το οποίο διεξάγει, υπό την καθοδήγηση του Μιούλερ, τις έρευνες γύρω από τον Κόεν. Δεν είναι σαφές τι αναζητούσαν οι Αρχές στο γραφείο του Κόεν ο οποίος είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, πάντως ο Τραμπ φοβάται ότι ο Κόεν θα πεισθεί από τις Αρχές να καταθέσει εναντίον του.

Ο διορισμός του Τζουλιάνι, που πρωταγωνίστησε σε πολιτικές μάχες άλλων εποχών, πυροδότησε πληθώρα σχολίων στο Τwitter, με τους χρήστες να καλωσορίζουν «έναν αντιδημοφιλή χαρακτήρα από την 1η σεζόν» ή να απορούν ποια θα είναι η χρησιμότητα του Τζουλιάνι, «εκτός αν σκοπεύει να κάνει σωματικό έλεγχο στον Ρόμπερτ Μιούλερ (ο Τζουλιάνι ήταν ο δήμαρχος που καθιέρωσε τους αυστηρούς σωματικούς ελέγχους που στοχοποίησαν τις μειονότητες)».

Ο ειδικός ανακριτής ερευνά το θέμα των προεκλογικών σχέσεων των συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία και το αν αυτές επηρέασαν την εκλογική διαδικασία. Ο Μιούλερ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους συνηγόρους του Τραμπ για να πάρει κατάθεση από τον πρόεδρο.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή