Βουδαπέστη: Σε καραντίνα εργαζόμενος σε ιατρικό εργαστήριο μετά την έκθεσή του στον ιό Εμπολα

Βουδαπέστη: Σε καραντίνα εργαζόμενος σε ιατρικό εργαστήριο μετά την έκθεσή του στον ιό Εμπολα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καραντίνα έχει τεθεί ένα άτομο απο το προσωπικό ιατρικού εργαστηρίου σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης έπειτα από ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα την έκθεσή του στον θανατηφόρο ιό Έμπολα, ωστόσο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας, δεν έχει εμφανίσει μέχρι στιγμής κανένα απολύτως σύμπτωμα της ασθένειας.

Το ατύχημα σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα και το στέλεχος αυτό παραμένει υπό παρακολούθηση σε μια ειδικευμένη μονάδα στο νοσοκομείο, διευκρίνισε το εθνικό ινστιτούτο υγείας της Ουγγαρίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε ότι έστειλε ένα πειραματικό εμβόλιο και άλλα σκευάσματα στην Ουγγαρία, τα οποία χορηγήθηκαν στο άτομο αυτό.

«Ο ΠΟΥ θεωρεί τον κίνδυνο εξάπλωσης του Έμπολα εξαιτίας αυτού του συμβάντος αμελητέο», τόνισε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του η οποία εστάλη μέσω e-mail στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«O επιστήμονας που εκτέθηκε στον ιό ετέθη αμέσως σε απομόνωση βάσει των διαδικασιών που προβλέπονται από τον κανονισμό (…). Το πρόσωπο αυτό δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα» της ασθένειας, προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

Ουδείς από τους δύο οργανισμούς έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόσωπο που εργαζόταν στο εργαστήριο, ή το πώς έγινε το ατύχημα.

Σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο υγείας της Ουγγαρίας, δεν υφίσταται καμιά απειλή για τους συναδέλφους του προσώπου αυτού ή τον γενικό πληθυσμό.

Πάνω από 11.300 άνθρωποι συνολικά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του χειρότερου ξεσπάσματος επιδημίας του ιδιαίτερα μολυσματικού ιού Έμπολα, που έπληξε κυρίως τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, από το 2013 μέχρι το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή