ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγει ξανά το Μον Σεν Μισέλ μετά την εκκένωση λόγω απειλής

1--241

Το Μον Σεν Μισέλ θα ανοίξει και πάλι στο κοινό γύρω στις 14.00, μετά την εκκένωσή του νωρίτερα καθώς οι αρχές αναζητούσαν ένα άτομο, το οποίο έκανε απειλητικά σχόλια προς την αστυνομία, ανακοίνωσε ο νομάρχης της περιοχής.

«Ο χώρος δεν έχει κανένα κίνδυνο για να ανοίξει εκ νέου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν-Μαρκ Σαμπάτ, νομάρχης της Μανς.

Ιδιοκτήτης μπαρ στην περιοχή είχε ακούσει έναν άνδρα να εξαπολύει απειλές ενώ εισήλθε στο σημείο, γύρω στις 8:30 ώρα Ελλάδας, δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο επικεφαλής της περιοχής Ζαν-Μαρκ Σαμπάτ, σύμφωνα με το Reuters.

«Για λόγους ασφαλείας και για να μην μένει καμία αμφιβολία, καθώς δεν γνωρίζουμε τους σκοπούς του, αποφάσισα να προχωρήσω στην εκκένωση του Μον», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, γύρω στις 7:45 τοπική ώρα (8:45 ώρα Ελλάδας), σε λεωφορείο που οδηγεί στο Μον Σεν Μισέλ, ξεναγός ειδοποίησε τη χωροφυλακή ότι ένας άνδρας κατά τη διάρκεια της διαδρομής έκανε απειλητικά σχόλια προς τους αστυνομικούς και τους χωροφύλακες. Το άτομο τέθηκε υπό παρακολούθηση χάρη στις κάμερες της δημοτικής αστυνομίας, πριν εξαφανιστεί, δήλωσε με πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η μετακίνηση των τουριστών προς το σημείο απαγορεύθηκε ενώ το Αβαείο έκλεισε προληπτικά. Όσοι διέμεναν στα ξενοδοχεία απομακρύνθηκαν ήρεμα και χωρίς προβλήματα. Ελικόπτερο της χωροφυλακής πετά πάνω από το σημείο.

Το Μον Σεν Μισέλ προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο που επισκέπτονται το Αβαείο και άλλα αξιοθέατα και αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Γαλλίας έξω από το Παρίσι.