Αμφιθυμία Μόσχας για S-300 στη Συρία

Αμφιθυμία Μόσχας για S-300 στη Συρία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Η Ρωσία δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα μεταφέρει στη Συρία τα προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα των S-300, αλλά δεν πρόκειται να κρατήσει μυστική ενδεχόμενη απόφασή της προς αυτήν την κατεύθυνση. Στη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις της ρωσικής ηγεσίας και των εκπροσώπων της Συρίας. Δεν υπάρχει κάτι μυστικό, θα ανακοινωθεί αν ληφθεί σχετική απόφαση», πρόσθεσε. Η εφημερίδα «Κομερσάντ», επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, αποκάλυψε ότι η Ρωσία θα αρχίσει να προμηθεύει τα συγκεκριμένα συστήματα στη Συρία στο άμεσο μέλλον, αλλά το Κρεμλίνο απέφυγε να επιβεβαιώσει το σχετικό δημοσίευμα. Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, είπε χθες στη διάρκεια της συνόδου του G7 ότι η Μόσχα πρέπει να συνεισφέρει για να βρεθεί μια λύση στη συριακή κρίση.

Την ίδια στιγμή η συριακή αντιπολίτευση προειδοποιεί πως οι ΗΠΑ δεν έχουν την πολυτέλεια να αποχωρήσουν από τη χώρα, καθώς δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη οι στρατηγικοί στόχοι τους στην περιοχή. «Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει τελειώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νασρ Χαρίρι, επικεφαλής διαπραγματευτής εκ μέρους της αντιπολίτευσης, στο πρακτορείο Reuters. «Αν δεν αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που γέννησαν το ISIS, τότε οι νίκες αυτές θα είναι προσωρινές, σαν κινούμενη άμμος, που εξαφανίζεται εδώ και εμφανίζεται αλλού», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή