Τσουχτερό πρόστιμο για ένα μήλο

Τσουχτερό πρόστιμο για ένα μήλο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία γυναίκα από το Κολοράντο θα πληρώσει ακριβά για την αφηρημάδα της. Οπως ανακοινώθηκε, η υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ θα της επιβάλει ένα άκρως τσουχτερό πρόστιμο, ύψους 500 δολαρίων, διότι προσπάθησε να εισαγάγει παρανόμως στις ΗΠΑ ένα μήλο που της προσέφερε η αεροπορική εταιρεία Delta κατά την πτήση της επιστροφής από το Παρίσι.

«Η παράβαση αφορά ένα μήλο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό KDVR η Κρίσταλ Τάντοκ. «Είναι ατυχές κάποιος να πρέπει να τα περάσει όλα αυτά και να του συμπεριφέρονται σαν να επρόκειτο για εγκληματία για ένα φρούτο».

Η Τάντοκ δέχθηκε το μήλο που της προσέφερε κάποιος υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας Delta, αλλά, καθώς δεν πεινούσε εκείνη τη στιγμή, το έβαλε στη χειραποσκευή της. Οταν πέρασε από τον τελωνειακό έλεγχο, της άνοιξαν τυχαία την τσάντα και ο τελωνοφύλακας ανακάλυψε το μήλο.

«Με ρώτησε αν το ταξίδι μου στη Γαλλία ήταν ακριβό. Ναι, του απάντησα, χωρίς να μπορώ να καταλάβω το νόημα της ερώτησής του. “Ε λοιπόν θα γίνει πολύ ακριβότερο”, μου είπε, “όταν θα σας επιβάλω πρόστιμο για αυτό το μήλο 500 δολάρια”».

Η γυναίκα επισημαίνει ότι δεν είναι τόσο εξοργισμένη με το πρόστιμο, όσο επειδή οι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας Delta δεν την προειδοποίησαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Η ίδια λέει ότι η Delta δεν πρέπει να μοιράζει μήλα στο επιβατικό κοινό ή τουλάχιστον πρέπει να προειδοποιεί τους επιβάτες να μην τα πάρουν από το αεροπλάνο μαζί τους κατά την αποβίβασή τους από αυτό.

Η Delta στην ανακοίνωσή της για το περιστατικό αρκείται να πει ότι «ενθαρρύνουμε τους επιβάτες μας να ακολουθούν τα πρωτόκολλα των Αμερικανικών Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων», χωρίς φυσικά να αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη σχετικά με το πώς το μήλο βρέθηκε στα χέρια της επιβάτιδος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Αμερικανικών Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας του βίου δεν επιτρέπει στην υπηρεσία Αμερικανικών Τελωνείων και Προστασία Συνόρων να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες της έρευνας συγκεκριμένου επιβάτη.

Ωστόσο, όλα τα γεωργικά προϊόντα πρέπει να δηλώνονται». Η Τάντοκ τόνισε ότι κατανοεί τους νόμους και ότι το υπουργείο Γεωργίας δεν θέλει κάποια έντομα να μπαίνουν σε αμερικανικό έδαφος. «Ωστόσο, το μήλο είχε έρθει από την Delta και αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος της υπόθεσης», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή