Στο δικαστήριο ο δολοφόνος του Τορόντο

Στο δικαστήριο ο δολοφόνος του Τορόντο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΡΟΝΤΟ. Μυστήριο παραμένει το κίνητρο της εν ψυχρώ δολοφονίας δέκα πεζών τη Δευτέρα στο Τορόντο από άνδρα που όρμησε κατά πάνω τους με ημιφορτηγό. Ο 25χρονος Αλέκ Μινασιάν οδηγήθηκε χθες ενώπιον του δικαστηρίου, που του απήγγειλε 10 κατηγορίες ανθρωποκτονίας και 15 κατηγορίες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό απέρριψε το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, λέγοντας ότι οι Αρχές δεν βλέπουν συσχέτιση της υπόθεσης με την εθνική ασφάλεια. Στο δικαστήριο, ο 25χρονος παρέμεινε σιωπηλός και απαθής.

«Ηταν σαν να παίζει βιντεοπαιχνίδι, προσπαθούσε να σκοτώσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε», είπε ο 42χρονος Πάνα Πάτελ, ο οποίος έκανε ανάληψη χρημάτων από τραπεζικό μηχάνημα την ώρα που εκτυλίχθηκε, πλάι του, η τραγωδία.

Ο Μινασιάν, κάτοικος του προαστίου Ρίτσμοντ Χιλ του Τορόντο, κάλυψε πλέον του ενός χιλιομέτρου πάνω σε κεντρικό πεζοδρόμιο της πόλης, χωρίς να μειώνει ταχύτητα. Οταν τελικά περικυκλώθηκε από αστυνομικά οχήματα, βγήκε από το φορτηγό κρατώντας απροσδιόριστο αντικείμενο και φώναξε: «Εχω όπλο, σκοτώστε με».

Περαστικοί βιντεοσκόπησαν τη σκηνή κατά την οποία ένας αστυνομικός τον πλησιάζει και τον διατάζει να πέσει κάτω. «Πυροβόλησέ με στο κεφάλι!» φώναξε ο δράστης, ενώ ο αστυνομικός παραμένει ψύχραιμος, τον πλησιάζει και του περνάει χειροπέδες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών του Τορόντο, Μάικ Μακ Κόρμακ, είπε ότι ο αστυνομικός, που είχε εμπειρία επτά ετών στο σώμα, θα δικαιολογείτο αν αποφάσιζε να κάνει χρήση του όπλου του. «Ομως, εκτίμησε την κατάσταση και έκρινε πως μπορούσε να τη χειριστεί όπως τη χειρίστηκε», σημείωσε.

Ο Καναδάς είναι σε γενικές γραμμές ασφαλής χώρα, με τις χθεσινές ανθρωποκτονίες να ισοδυναμούν με το ένα έκτο των ανθρωποκτονιών στο Τορόντο για όλο το 2017 (61).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή