Μογκερίνι: Η σημερινή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί

Μογκερίνι: Η σημερινή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η τρέχουσα συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δουλεύει αποτελεσματικά στο να απέχει η Τεχεράνη από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και (ως τέτοια) πρέπει να τηρηθεί για το μέλλον», δήλωσε σήμερα η Φρεντερίκα Μογκερίνι, Υπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας. 

Οι δηλώσεις της κ. Μογκερίνι έρχονται ώρες μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία ο ίδιος έδειξε πάλι τη δυσαρέσκειά του για την διεθνή συμφωνία, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπάρχει διαντλαντικό χάσμα επί του θέματος. 

Η τοποθέτηση του Αμεερικανού προέδρου έγινε χθες κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, από την Ουάσιγκτον. Από την πλευρά του ο Μακρόν είπε ότι η σημερινή συμφωνία «δεν πρέπει να σκιστεί» χωρίς να υπάρχει ένας «καθαρός δρόμος γαι το μέλλον». 

Μετά τις συζητήσεις που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, φάνηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος να προχωρήσουν σε «νέα συμφωνία», η οποία όμως θα βασίζεται στην ισχύουσα. 

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, η Μογεκρίνι δήλωσε σχετικά τα εξής: «για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, θα το δούμε στο μέλλον. Ωστόσο, υπάρχει μια συμφωνία, η οποία υφίσταται, δουλεύει και χρειάζεται να προστατευθεί». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή