Στήριξη Νταβούτογλου σε Ερντογάν

Στήριξη Νταβούτογλου σε Ερντογάν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την στήριξη του στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε γνωστή ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο Νταβούτογλου είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής  τύπου ότι ο Ερντογάν είναι «ο υποψήφιος όλων μας».

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου  προ ημερών είχε συνάντηση με τον τέως Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ , ο οποίος φημολογούνταν ότι θα ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές .

Το παραπάνω σενάριο διέψευσε ο Νταβούτογλου σχολιάζοντας παράλληλα ότι δεν αναμένει να διοριστεί σε κάποιο αξίωμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σχέσεις Ερντογάν – Νταβούτογλου είχαν δοκιμαστεί το 2016 όταν ο δεύτερος είχε παραιτηθεί από την ηγεσία του ΑΚΡ και την πρωθυπουργία εν μέσω έντονης φημολογίας για ρήξη μεταξύ τους.

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες στους κόλπους της τουρκικής αντιπολίτευσης, ηγετικά στελέχη της οποίας προσπαθούν, μέσα σε πιεστικά χρονικά περιθώρια, να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Χθες το απόγευμα, ο επικεφαλής του Κόμματος Ευδαιμονίας (Saadet) Τεμέλ Καραμολάογλου είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη με τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές ως ανθυποψήφιος του Ερντογάν ο Γκιουλ, ιδρυτικό στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), όπως και ο εν ενεργεία πρόεδρος, έχει τροφοδοτήσει έντονη σεναριολογία στην Αγκυρα.

Την Τρίτη, Γκιουλ και Καραμολάογλου βρέθηκαν ο ένας πλάι στον άλλο, σε εκδήλωση μνήμης για το ισλαμικό κίνημα Milli Gorus του πρώην πρωθυπουργού Νετσμετίν Ερμπακάν, από το οποίο προέρχονται τόσο το κυβερνών ΑΚΡ όσο και το συντηρητικό Saadet.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή