Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Αλλο «Μέσι» και άλλο «Μάσι»

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Αλλο «Μέσι» και άλλο «Μάσι»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλο Μέσι και άλλο Μάσι, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απορρίπτοντας προσφυγή της ισπανικής εταιρίας «MASSI» που ειδικεύεται στα ήδη ποδηλασίας, κατά του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μεσι και συγκεκριμένα κατά της απόφασης του να δημιουργήσει εταιρεία εμπορίου αθλητικών ειδών υπό την επωνυμία «MESSI».

Η φήμη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή αντισταθμίζει τις οπτικές και φωνητικές ομοιότητες μεταξύ του σήματός του και του σήματος «MASSI» της ισπανικής εταιρίας, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το Δικαστήριο εκτιμά ότι «σημαντικό τμήμα του κοινού θα συσχετίζει τον όρο «messi» με το όνομα του διάσημου ποδοσφαιριστή και επομένως θα αντιλαμβάνεται τον όρο «massi» ως εννοιολογικώς διαφορετικό».

«Ο βαθμός ομοιότητας μεταξύ των σημάτων δεν είναι αρκούντως υψηλός ώστε να δύναται να κριθεί ότι το ενδιαφερόμενο κοινό ενδέχεται να θεωρήσει τα επίμαχα προϊόντα ως προερχόμενα από την ίδια επιχείρηση ή από επιχειρήσεις οικονομικώς συνδεδεμένες» καταλήγει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή