ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν αποκηρύσσει τον σοβιετικού τύπου «κεντρικό σχεδιασμό»

rtx136kn-thumb-large

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε κατά της επιστροφής στη ρύθμιση της παραγωγής με βάση τα πρότυπα του σοβιετικού κρατικού σχεδιασμού που ήταν γνωστό ως ‘Γκοσπλάν’, επισημαίνοντας ότι οι κρίσεις υπερπαραγωγής είναι ένα κλασσικό φαινόμενο της ελεύθερης οικονομίας. Τις σχετικές δηλώσεις, ο ρώσος πρόεδρος έκανε όταν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Συμβούλιο Νομοθετών, έγινε πρόταση για να θεσμοθετηθούν οι ποσοστώσεις στην παραγωγή και στον τομέα κατανομής των παραγωγικών εγκαταστάσεων.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταλήξουμε σε μια νέα εκδοχή του σοβιετικού κρατικού σχεδιασμού» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν , προσθέτοντας, ότι «τότε τα είχαν τόσο πολύ σχεδιάσει, που αυτό απλώς σκότωσε ή θα έλεγα για την ακρίβεια σε σημαντικό βαθμό έβλαψε εν πάσει περιπτώσει την οικονομία» και «φυσικά δεν μπορούμε να επαναλάβουμε κάτι τέτοιο»

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι κρίσεις υπερπαραγωγής, είναι ένα κλασσικό φαινόμενο της ελεύθερης οικονομίας. «Αυτό που μπορούμε και πρέπει αναμφίβολα να κάνουμε είναι να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο μέσω της ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου, όταν μάλιστα που τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας παρέχουν γι αυτό τον σκοπό τεράστιες δυνατότητες», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος. Ο ίδιος προσέθεσε ότι πρέπει να υποστηρίξουμε και να αναπτύξουμε τις υποδομές και τον στρατηγικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ