Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε βίντεο με εκτέλεση «δύο δικαστικών αντιπροσώπων» των επικείμενων εκλογών της χώρας

Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε βίντεο με εκτέλεση «δύο δικαστικών αντιπροσώπων» των επικείμενων εκλογών της χώρας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, το πρακτορείο Amaq, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο που εμφανίζει δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης να εκτελούν «δύο δικηγόρους», δικαστικούς αντιπροσώπους στις ιρακινές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η εκτέλεση έγινε στην πόλη αλ Ταρμίγια, στο κυβερνείο Σαλάχ αλ Ντιν, βόρεια της Βαγδάτης.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα στο Ιράκ, στη διάρκεια των εκλογών και πως οποιοσδήποτε συμμετέχει στη ψηφοφορία θα θεωρηθεί άπιστος.

Με ηχητικό απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 Απρίλιου, ο εκπρόσωπος του ΙΚ κατηγόρησε την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ ότι λειτουργεί ως πληρεξούσιος (proxy) του Ιράν και προειδοποίησε ότι οποιοδήποτε κατεβεί ως υποψήφιος ή ψηφίσει στις εκλογές της 12ης Μαΐου θα αποτελεί στόχος.

Ιρακινοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι τα εκλογικά τμήματα προστατεύονται επαρκώς.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακήρυξε τον Δεκέμβριο την νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που είχε καταλάβει το ένα τρίτο της ιρακινής επικράτειας το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή