Ενορκη κατάθεση Τραμπ μπορεί να ζητήσει ο Μιούλερ

Ενορκη κατάθεση Τραμπ μπορεί να ζητήσει ο Μιούλερ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πιθανότητα κλήτευσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως μάρτυρα στην υπόθεση ανάμειξης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, φέρεται να συζήτησε τον Μάρτιο η νομική ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ο πρόεδρος Τραμπ θα όφειλε, σε αυτή την περίπτωση, να καταθέσει ενόρκως ενώπιον του σώματος των ενόρκων για τις σχέσεις μεταξύ μελών της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία, ενώ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη και κατηγορίες παρακώλυσης δικαιοσύνης. Την πιθανότητα αυτή απέρριψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος Τραμπ, γράφοντας το βράδυ της Τρίτης: «Η διαρροή αυτή είναι ντροπιαστική. Κανένα θέμα σχέσεων με τη Ρωσία. Καμία σχέση δεν υπήρξε. Θα ήταν πολύ δύσκολο να παρακωλύω τη δικαιοσύνη για ένα αδίκημα που δεν τελέσθηκε ποτέ!».

Ιατρική γνωμάτευση

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να υπαγόρευσε στον ιατρό του ιατρική γνωμάτευση του 2015, σύμφωνα με την οποία ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ θα ήταν «ο υγιέστερος άνδρας που θα εκλεγόταν πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ», κατά τις δηλώσεις του ιατρού του.

«Μου υπαγόρευσε ολόκληρο το γράμμα. Δεν το έγραψα εγώ», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNN ο ιατρός Χάρολντ Μπόρνσταϊν. Η γνωμάτευση του δρος Μπόρνσταϊν αναφέρει ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ υποβλήθηκε σε πλήρη ιατρικό έλεγχο, ο οποίος έδειξε μόνο θετικά αποτελέσματα». Ο Νεοϋορκέζος ιατρός φέρεται να παρακολουθεί τον Τραμπ από το 1980.

«Η αρτηριακή του πίεση είναι 11 με 6,5 και οι εργαστηριακές του εξετάσεις είναι εκπληκτικά άριστες. Αν εκλεγεί, μπορώ να δηλώσω ρητά ότι ο κ. Τραμπ θα είναι ο υγιέστερος άνδρας στην ιστορία της αμερικανικής προεδρίας», αναφέρει η επίμαχη γνωμάτευση.

Ο δρ Μπόρνσταϊν κατήγγειλε μάλιστα ότι πρώην σωματοφύλακας του Τραμπ ερεύνησε παράνομα το ιατρείο του, για να αφαιρέσει ιατρικά αρχεία του Τραμπ μετά την εκλογή του στην προεδρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή