To πρώτο διαδραστικό Doodle της Google αφιερωμένο στον Ζωρζ Μελιές

To πρώτο διαδραστικό Doodle της Google αφιερωμένο στον Ζωρζ Μελιές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Google δημιούργησε το πρώτο πανοραμικό, διαδραστικό Doodle εικονικής πραγματικότητας (VR) για τον εορτασμό της ζωής και της δεξιοτεχνίας του Γάλλου ταχυδακτυλουργού και σκηνοθέτη, Ζωρζ Μελιές.

Ο Ζωρζ Μελιές (8 Δεκεμβρίου 1861 – 21 Ιανουαρίου 1938) ήταν Γάλλος κινηματογραφιστής, γνωστός για τις τεχνικές καινοτομίες που εισήγαγε.

Θεωρείται ένας από τους πρώτους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου και συνέβαλε σημαντικά στην μετεξέλιξη του από τεχνική σε μία νέα μορφή τέχνης.

Ο Μελιές ήταν πρωτοπόρος στη χρήση κινηματογραφικών τεχνικών αφήγησης στα πρώτα χρόνια του κινηματογράφου, κυρίως στη χρήση ειδικών εφέ και στη δημιουργία ορισμένων από τις πρώτες ταινίες στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας.

Γεννήθηκε στο Παρίσι όπου η οικογένειά του διατηρούσε υποδηματοποιείο. Πριν την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο, ήταν θαυματοποιός και ταχυδακτυλουργός στο Θέατρο Ρομπέρ Χουντίν, πραγματοποιώντας εμφανίσεις επί σκηνής.

Η πιο δημοφιλής ταινία του Μελιές είναι το «Ταξίδι στη Σελήνη» (Le voyage dans la lune), του 1902, όπου περιγράφεται κινηματογραφικά για πρώτη φορά ένα διαστημικό ταξίδι, αποτελώντας μία πρώτη μορφή ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Ο Μελιές φέρεται επίσης ως ο δημιουργός της πρώτης ταινίας τρόμου, «Το Κάστρο του Διαβόλου» (Le Manoir du Diable) το 1896, καθώς και των πρώτων έγχρωμων ταινιών, τις οποίες κατάφερε να δημιουργήσει χρωματίζοντας τα κινηματογραφικά καρέ με το χέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή