«Από την τσέπη του» πλήρωσε ο Τραμπ τη Στόρμι Ντάνιελς

«Από την τσέπη του» πλήρωσε ο Τραμπ τη Στόρμι Ντάνιελς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Από τα προσωπικά του κεφάλαια –και όχι από τα ταμεία της προεκλογικής του εκστρατείας– υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ ότι πλήρωσε την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, παραδεχόμενος πρώτη φορά δημοσίως την καταβολή του ποσού των 130.000 δολαρίων και αρνούμενος τη σύναψη ερωτικής σχέσης με την Ντάνιελς το 2006.

Σε σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, ο Τραμπ ανέφερε ότι πλήρωσε το ποσόν μέσω του δικηγόρου του, Μάικλ Κοέν, για να εξασφαλίσει τη σιωπή της Ντάνιελς το 2016. «Χρήματα από την προεκλογική εκστρατεία δεν αξιοποιήθηκαν για τη συναλλαγή αυτή», έγραψε ο Τραμπ. Η αξιοποίηση προεκλογικών κεφαλαίων για έναν τέτοιο σκοπό θα αποτελούσε ομοσπονδιακό αδίκημα.

Στο μεταξύ, σημαντικές αλλαγές στη νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ έχει πραγματοποιήσει ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζιουλιάνι, σε μία προσπάθεια να διαχειρισθεί την επικίνδυνη για τον πρόεδρο έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία.

Νομικός του Κλίντον

Η νομική ομάδα του Τραμπ «εμπλουτίσθηκε» έτσι με τον βετεράνο νομικό Εμετ Φλαντ, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στην υπόθεση Λεβίνσκι. Ο Φλαντ υπερασπίσθηκε επίσης τον πρώην αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι σε νομική του υπόθεση. Δικηγορικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η επιλογή του Φλαντ σημαίνει την υιοθέτηση πιο μαχητικής τακτικής απέναντι στην ομάδα του εισαγγελέα Μιούλερ. Σε χθεσινές της δηλώσεις, η εκπρόσωπος του Τραμπ, Σάρα Χάκαμπι, είπε: «Ο κ. Φλαντ θα εκπροσωπήσει τον πρόεδρο και την κυβέρνηση στο “κυνήγι μαγισσών” για τη Ρωσία».

Την ίδια ώρα, ομάδα Ρεπουμπλικανών μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων σχεδιάζει να προτείνει τον Ντόναλντ Τραμπ για το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, για τη συμβολή του στην εκτόνωση της έντασης γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Ο βουλευτής Λουκ Μέσερ από την Ιντιάνα παρουσίασε χθες επιστολή με αποδέκτες τα μέλη της Νορβηγικής Ακαδημίας Νομπέλ, στην οποία 18 μέλη της Βουλής προτείνουν τον Τραμπ για το βραβείο. Ο Μέσερ και οι περισσότεροι, επίσης, συντάκτες της επιστολής επιδιώκουν την επανεκλογή τους στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή