ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Τα 70 χρόνια της οργάνωσης γυναικών γιόρτασε το CDU

Γερμανία: Τα 70 χρόνια της οργάνωσης γυναικών γιόρτασε το CDU

Τα 70 χρόνια της οργάνωσής τους γιόρτασαν σήμερα οι γυναίκες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), με επικεφαλής την Καγκελάριο και αρχηγό του CDU Aγγελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε «υπαρξιακό ζήτημα» για το κόμμα της την συμμετοχή περισσότερων γυναικών, ενώ αναφέρθηκε και στην ενσωμάτωση των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία, τονίζοντας ότι όποιος δεν έχει δικαίωμα παραμονής, πρέπει να φεύγει από τη χώρα.

Αν το CDU θέλει να παραμείνει λαϊκό κόμμα, πρέπει η συμμετοχή των γυναικών να αυξηθεί, τόνισε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας σε εορταστική εκδήλωση με 440 γυναίκες από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στην Φρανκφούρτη και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ενώ οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 50% της γερμανικής κοινωνίας, δεν ξεπερνούν το 25% των μελών του CDU.

«Το ζήτημα είναι πώς οι γυναίκες θα διαδραματίσουν ρόλο στην συζήτηση για το νέο πρόγραμμα του κόμματος, καθώς η ποσόστωση πλέον δεν αρκεί», δήλωσε η καγκελάριος και τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η συνοχή της κοινωνίας ταυτόχρονα με την ενσωμάτωση των προσφύγων. «Όποιος δεν έχει δικαίωμα παραμονής, πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», τόνισε η κυρία Μέρκελ, στο πνεύμα της απόφασης της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των κανόνων χορήγησης ασύλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ