ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ετοιμοι για νέες αποστολές οι στρατιώτες μας – προσηλωμένοι στον στόχο της Ε.Ε.

Ερντογάν: Ετοιμοι για νέες αποστολές οι στρατιώτες μας – προσηλωμένοι στον στόχο της Ε.Ε.

Η Αγκυρα ποτέ δεν εγκατέλειψε τον στόχο της για ένταξη στην Ε.Ε., δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνοντας το μανιφέστο του ενόψει των πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στις 24 Ιουνίου.

Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι εταίροι της Τουρκίας στην Ευρώπη, ωστόσο, δεν δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα για το ζήτημα.

Ο Ερντογάν ανέφερε, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι το νέο προεδρικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει μετά τις εκλογές, θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομία και υποσχέθηκε χαμηλότερα επιτόκια και μείωση του πληθωρισμού.

Η Τουρκία, σημείωσε ακόμη, θα πραγματοποιήσει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων της μετά τις δύο που προηγήθηκαν: «Δεν θα σταματήσουμε να περιορίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Θα προσθέσουμε και νέες (επιχειρήσεις) στην «Ασπίδα του Ευφράτη» και στον «Κλάδο Ελαίας». Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι για νέες αποστολές», είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις δύο επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η χώρα στη Συρία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)