Η Σιγκαπούρη πιθανός τόπος συνάντησης Τραμπ – Κιμ

Η Σιγκαπούρη πιθανός τόπος συνάντησης Τραμπ – Κιμ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορική Σύνοδος Κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πιθανό να διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, ανέφερε σε άρθρο της η νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo.

Ο Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης έχουν αποφασιστεί και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Σύνοδος Κορυφής θα διεξαχθεί «στα μέσα Ιουνίου», σύμφωνα με την Chosun Ilbo, η οποία επικαλείται διπλωματικές πηγές που έχουν ενημερωθεί από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, τον Τζον Μπόλτον.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι η πιθανότητα η σύνοδος κορυφής να πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη «έχει αυξηθεί σημαντικά».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε- Ιν στις 22 Μαΐου στην Ουάσινγκτον.

Από την πλευρά του το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε το Σαββατοκύριακο ότι το μέρος που προκρίνεται για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής Τραμπ – Κιμ είναι η Σιγκαπούρη.

Παλαιότερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ίσως κατάλληλος τόπος για τη συνάντηση αυτή να είναι η αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας, όπου συναντήθηκαν στα τέλη Απριλίου και ο Μουν με τον Κιμ.

Η Μογγολία και η Ελβετία έχουν επίσης αναφερθεί ως πιθανοί τόποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή