Συρία: Επίθεση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ενάντια σε συριακή στρατιωτική βάση νότια της Δαμασκού

Συρία: Επίθεση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ενάντια σε συριακή στρατιωτική βάση νότια της Δαμασκού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εξαπέλυσαν επιδρομή ενάντια σε μια στρατιωτική θέση των συριακών δυνάμεων στην περιοχή Αλ Κισουά, νότια της Δαμασκού, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας διοικητής μιας τοπικής συμμαχίας δυνάμεων, που πολεμούν στο πλευρό του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ .

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή Αλ Κισουά και ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε δύο ισραηλινούς πυραύλους στην ίδια περιοχή.

Νωρίτερα, το Ισραήλ γνωστοποίησε ότι κινητοποιεί κάποιες από τις εφεδρικές του δυνάμεις, έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για αποχώρηση της Ουάσιγκτον από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

«Επιστρατεύουμε εφέδρους σε ειδικές περιπτώσεις, όπως απαιτείται», δήλωσε μια εκπρόσωπος του στρατού στο πρακτορείο Ρόιτερς, χωρίς να διευκρινίζει την κλίμακα της επιστράτευσης.

Επίσης, οι τοπικές αρχές στα Υψώματα του Γκολάν διατάχθηκαν να «ανοίξουν και να ετοιμάσουν τα καταφύγια για τους βομβαρδισμούς», καθώς οι ισραηλινές αρχές παρατήρησαν ιρανική στρατιωτική κινητικότητα στη Συρία.

Το ανακοινωθέν του στρατού του Ισραήλ αναφέρει επίσης ότι τα αμυντικά του συστήματα έχουν ενεργοποιηθεί, και ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για μία επίθεση.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού έγινε λίγο πριν την έναρξη της πολυαναμενόμενης ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή