ΚΟΣΜΟΣ

Μελάνια: Η πρωτοβουλία ήταν επανέκδοση

Μελάνια: Η πρωτοβουλία ήταν επανέκδοση

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η πολυδιαφημισμένη «πρώτη πρωτοβουλία της Αμερικανίδας Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ» δεν ήταν, όπως φαίνεται, ακριβώς δική της. Η καμπάνια «Be Best» για την προστασία της παιδικής ηλικίας περιλαμβάνει, με διαφορετικό πρόλογο, φυλλάδιο με οδηγίες ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου που είχε κυκλοφορήσει πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Μελάνια Τραμπ εγκαινίασε την καμπάνια τη Δευτέρα στον κήπο του Λευκού Οίκου, με ομιλία την οποία παρακολούθησαν ο Αμερικανός πρόεδρος και τουλάχιστον πέντε υπουργοί. Η προκάτοχός της, Μισέλ Ομπάμα, είχε εστιάσει σε θέματα διατροφής και άθλησης, η Χίλαρι Κλίντον σε θέματα υγείας, η Λόρα και η Μπάρμπαρα Μπους σε θέματα φιλαναγνωσίας, η Νάνσι Ρέιγκαν στην καταπολέμηση των ναρκωτικών και η Ρόζαλιν Κάρτερ στις ψυχικές νόσους.

Το θέμα της Μελάνια Τραμπ αφορά συνολικότερα την παιδική ηλικία, με αιχμή την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, την προστασία των παιδιών από τον εκφοβισμό και τη φροντίδα παιδιών που γεννιούνται με εθισμό στα οπιούχα αναλγητικά. «Λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος Τραμπ λοιδώρησε, μέσω Twitter, την έρευνα του ειδικού ανακριτή ως “ψεύτικο κυνήγι μαγισσών” και τη συμφωνία με το Ιράν ως “ΜΠΕΡΔΕΜΑ”, η Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε στον Κήπο των Ρόδων και είπε ότι θα προσπαθήσει να βάλει την καλοσύνη στη ζωή των παιδιών, ειδικά όταν χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημείωσαν οι New York Times.

Ο Λευκός Οίκος αρχικά παρουσίασε την έκδοση «Μιλώντας στα παιδιά για το Διαδίκτυο» ως φυλλάδιο «της Πρώτης Κυρίας και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου», ενώ η αποκάλυψη ότι επρόκειτο για υλικό της εποχής Ομπάμα, στο οποίο δεν είχε αλλάξει ούτε η γραφιστική παρουσίαση, οδήγησε σε μικρή διόρθωση. Στο εξής η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου αναγνωρίζεται ως συγγραφέας του φυλλαδίου και η Πρώτη Κυρία ως συμβάλλουσα στη διάδοσή του.