Tραμπ: H σύνοδος με τον Κιμ δεν θα γίνει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της κορεατικής χερσονήσου

Tραμπ: H σύνοδος με τον Κιμ δεν θα γίνει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της κορεατικής χερσονήσου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολυαναμενόμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν θα γίνει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, στα σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας (DMZ).

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας ότι ο τόπος και ο χρόνος της συνάντησης θα ανακοινωθούν «σε τρεις ημέρες», τόνισε, απαντώντας σε μια ερώτηση, ότι δεν θα γίνει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Η άλλη πιθανή τοποθεσία στην οποία έχει αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν ο Τραμπ είναι η Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, η σύνοδος θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

«Ο κόσμος δεν πίστευε ότι θα βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου θα έχουμε σοβαρές και θετικές επικοινωνίες με τη Βόρεια Κορέα», συνέχισε ο Τραμπ, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επέστρεφε από την Πιονγκγιάνγκ μαζί με τους τρεις Αμερικανούς που κρατούνταν μέχρι σήμερα σε βορειοκορεατικές φυλακές.

«Τι θα συμβεί; Ποιος ξέρει; Έχουμε μια ευκαιρία για κάτι θαυμάσιο για τον κόσμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Βόρεια Κορέα απελευθέρωσε τους τρεις Αμερικανούς κρατούμενους και τους παρέδωσε στον Πομπέο, αίροντας ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι συνομιλίες μεταξύ Τραμπ και Κιμ θα διαρκέσουν μία ημέρα αλλά θα υπάρχει δυνατότητα παράτασης τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή