Ο Πουτζδεμόν πρότεινε τον «διάδοχό» του

Ο Πουτζδεμόν πρότεινε τον «διάδοχό» του

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ανακοίνωσε σήμερα ότι πρότεινε τον βουλευτή Κιμ Τόρα ως υποψήφιο πρόεδρο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο επτά μηνών και να καταφέρει η περιοχή να σχηματίσει τελικά κυβέρνηση.

Οι Καταλανοί βουλευτές θα πρέπει να εκλέξουν έναν πρόεδρο που θα αναλάβει να σχηματίσει τοπική κυβέρνηση μέχρι τις 22 Μαΐου, προκειμένου να αποφευχθεί η προκήρυξη νέων εκλογών. Οι προηγούμενες εκλογές διεξήχθησαν πρόωρα τον Δεκέμβριο, αφού ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι καθαίρεσε την κυβέρνηση του Πουτζντεμόν επειδή ανακήρυξε παράνομα την αυτονομία της Καταλονίας.

Ο Κιμ Τόρα, το "Plan D", όπως τον αποκαλεί η τοπική εφημερίδα LaVanguardia, έχει σπουδάσει νομικά, είναι συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων. Είναι ο τέταρτος υποψήφιος για την προεδρία της Καταλονίας, αφού είχαν προηγηθεί ο ίδιος ο Πουτζντεμόν, ο Ζόρντι Σάντσες και ο Ζόρντι Τουρούλ.

Ο Πουτζντεμόν ενημέρωσε μεταξύ άλλων για την απόφασή τον προόεδρο του κοινοβουλίου Ρότζερ Τόρεντ, τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Αρτούρ Μας και τους πρώην συμβούλους του στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή