Στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη η συνάντηση Τραμπ με Κιμ

Στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη η συνάντηση Τραμπ με Κιμ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη θα γίνει η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Την είδηση δημοσιοποίησε χθες στο Twitter ο Τραμπ, ο οποίος έκανε λόγο για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη. Στο μεταξύ, σε τελετή ειδικά σχεδιασμένη για την τηλεόραση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε χθες τρεις Αμερικανούς ομήρους που απελευθερώθηκαν από το βορειοκορεατικό καθεστώς. Εσπευσε μάλιστα να ερμηνεύσει τη χειρονομία ως σημάδι καλής θέλησης εκ μέρους της Πιονγιάνγκ προς την κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου.

Με τους τρεις κρατουμένους στο πλευρό του σε μια σκοτεινή αεροπορική βάση, ο Τραμπ χαρακτήρισε μεγάλη τιμή το γεγονός ότι τους καλωσόρισε στις ΗΠΑ. Ενώ όμως ο ίδιος ανέφερε ότι ο Κιμ υπήρξε «άψογος» απέναντι σε αυτούς τους τρεις «απίστευτους» ανθρώπους, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ήταν πιο φειδωλός στα εγκώμιά του και είπε ότι βίωσαν πολύ σκληρές συνθήκες κράτησης. Οπως του αφηγήθηκε ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ένας από τους κρατουμένους τού είπε, σε ένα σταθμό ανεφοδιασμού στο Ανκορατζ, ότι θα ήθελε να βγει λίγο έξω γιατί «έχει πολύ καιρό να δει το φως της ημέρας». «Η Βόρεια Κορέα έχει κάνει κάποια βήματα που αφήνουν να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχει η ευκαιρία για πρόοδο» στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. «Στην παρούσα φάση το βορειοκορεατικό καθεστώς συμπεριφέρεται καλόπιστα, απ’ όσο μπορούμε να διαπιστώσουμε», δήλωσε ο Πενς (NBC).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή