Έντονο ξέσπασμα Τραμπ κατά υπουργού των ΗΠΑ για τη μετανάστευση

Έντονο ξέσπασμα Τραμπ κατά υπουργού των ΗΠΑ για τη μετανάστευση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν με αφορμή ζητήματα μετανάστευσης και συνοριακής ασφάλειας. Το υπουργείο διαψεύδει ότι η Νίλσεν απείλησε με παραίτηση

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν είχαν ένα θερμό επεισόδιο ανταλλαγής απόψεων στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης που έγινε για την μετανάστευση, την Τετάρτη, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο πηγή που έχει λάβει γνώση της όλης κατάστασης.

Ο Τραμπ ήταν έξαλλος με την Νίλσεν, λέγοντας της ότι κατά την άποψή του δεν κάνει αρκετά για την συνοριακή ασφάλεια.

Ωστόσο, η Νίλσεν υπερασπίστηκε τις θέσεις της, επικαλούμενη τη νομοθεσία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία άλλη πηγή του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ εξερράγη για την μετανάστευση μπροστά σε όλη την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο ίδιος αξιωματούχος, χαρακτήρισε την αντίδραση του προέδρου ως «θερμή και νευρική» που θεωρείται τυπική για τον Τραμπ και για το συγκεκριμένο θέμα.

Το επεισόδιο δημοσιοποίησε πρώτη η εφημερίδα «The New York Times» αναφέροντας ότι ο Τραμπ επέπληξε τη Νίλσεν σε τέτοιο βαθμό, που η ίδια, δήλωσε σε συνεργάτες της, ότι βρέθηκε κοντά στο να παραιτηθεί, μετά το επεισόδιο.

Δύο πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η Νίλσεν που έχει την ευθύνη εποπτείας των υπηρεσιών για τον έλεγχο της μετανάστευσης, αλλά και την συνοριακή ασφάλεια, έγραψε μία πρόχειρη επιστολή παραίτησής της.

Ο Τραμπ είχε ένα ξέσπασμα που «κράτησε αρκετή ώρα» μπροστά στους υπουργούς του, αλλά σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας, η Νίλσεν θεώρησε ότι το ξέσπασμα αυτό του προέδρου απευθύνονταν στην ίδια.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, διέψευσε ότι η Νίλσεν απείλησε με παραίτηση.

«Το δημοσίευμα των NYT που άφησε να εννοηθεί ότι η υπουργός έγραψε μία επιστολή παραίτησής της και ήταν κοντά στο να παραιτηθεί, είναι ψευδές. Η υπουργός εργάζεται σκληρά για την ατζέντα ασφάλειας του προέδρου, υποστηρίζοντας τους άντρες και τις γυναίκες του υπουργείου», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Τάιλερ Χούλτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή