ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Αποτρέψαμε τρομοκρατικό χτύπημα στην παρέλαση για την Ημέρα Νίκης

Κρεμλίνο: Αποτρέψαμε τρομοκρατικό χτύπημα στην παρέλαση για την Ημέρα Νίκης

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, στις παραμονές των εορτασμών της Ημέρας της Νίκης κατά του ναζισμού, συνέλαβαν ομάδα ατόμων, που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Αθάνατη Στρατιά» , δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο TASS, o Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Σιρομολότοφ.

«Συνελήφθηκαν ταυτόχρονα μερικές ομάδες, οι οποίες θα πυροδοτούσαν εκρήξεις κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Αθάνατη Στρατιά» στη Μόσχα, ενώ είχαν ετοιμάσει τον ανάλογο οπλισμό», επεσήμανε ο Ρώσος υφυπουργός , προσθέτοντας ότι «τα άτομα αυτά έφθασαν στην Μόσχα από τη Σιβηρία και συγκεκριμένα από την περιοχή Νόβι Ούρεγκον».

Κρεμλίνο: Αποτρέψαμε τρομοκρατικό χτύπημα στην παρέλαση για την Ημέρα Νίκης-1

Ο Όλεγκ Σιρομολότοφ είπε επίσης ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 17 σπίτια και συνελήφθησαν 20 άτομα», όπως και ότι «στο διάστημα από 21 έως 24 Απριλίου εξοντώθηκαν 26 τρομοκράτες»

Ο Σιρομολότοφ ανέφερε ότι το 2017 οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν συλλάβει μια ομάδα ατόμων στην Αγία Πετρούπολη, η οποία επίσης σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Αθάνατη Στρατιά.

«Όταν αρχίσαμε να ερευνάμε τις πηγές χρηματοδότησης, διαπιστώσαμε ότι βρίσκονται στην Τουρκία και στη συνέχεια εντοπίσαμε την ομάδα εφεδρείας στη Σιβηρία» δήλωσε ο Σιρομολότοφ.

Η «Αθάνατη Στρατιά» είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Ρωσία, στις 9 Μαΐου, που εορτάζεται η Ημέρα της Νίκης κατά του χιτλερικού φασισμού.

Κατά τη διάρκεια της Ρώσοι πολίτες παρελαύνουν κρατώντας τις φωτογραφίες συγγενών τους που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ