Ξέσπασμα Τραμπ κατά της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας

Ξέσπασμα Τραμπ κατά της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με την υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν, με αφορμή ζητήματα μετανάστευσης και συνοριακής ασφάλειας, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, την Τετάρτη, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο πηγή που έχει λάβει γνώση της όλης κατάστασης.

Ο Τραμπ ήταν έξαλλος με τη Νίλσεν, λέγοντάς της ότι, κατά την άποψή του, δεν κάνει αρκετά για τη συνοριακή ασφάλεια. Η Νίλσεν υπερασπίστηκε τις θέσεις της, επικαλούμενη τη νομοθεσία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια άλλη πηγή του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ εξερράγη για τη μετανάστευση μπροστά σε όλη την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο ίδιος αξιωματούχος χαρακτήρισε την αντίδραση του προέδρου «θερμή και νευρική», κάτι που θεωρείται συνηθισμένο για τον Τραμπ και για το συγκεκριμένο θέμα.

Το επεισόδιο δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα The New York Times, αναφέροντας ότι ο Τραμπ επέπληξε τη Νίλσεν σε τέτοιο βαθμό, που η ίδια δήλωσε σε συνεργάτες της ότι βρέθηκε κοντά στο να παραιτηθεί μετά το επεισόδιο.

«Κράτησε αρκετή ώρα»

Δύο πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η Νίλσεν, που έχει την ευθύνη εποπτείας των υπηρεσιών για τον έλεγχο της μετανάστευσης και τη συνοριακή ασφάλεια, έγραψε μία πρόχειρη επιστολή παραίτησης. Ο Τραμπ είχε ένα ξέσπασμα που «κράτησε αρκετή ώρα» μπροστά στους υπουργούς του, αλλά, σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας, η Νίλσεν θεώρησε ότι το ξέσπασμα αυτό του προέδρου απευθυνόταν στην ίδια.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ διέψευσε ότι η Κίρστεν Νίλσεν απείλησε με παραίτηση. «Το δημοσίευμα των New York Times που άφησε να εννοηθεί ότι η υπουργός έγραψε επιστολή παραίτησης και ήταν κοντά στο να παραιτηθεί είναι ψευδές. Η υπουργός εργάζεται σκληρά για την ατζέντα ασφαλείας του προέδρου, υποστηρίζοντας τους άντρες και τις γυναίκες του υπουργείου», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Τάιλερ Χούλτον.

Eρωτηθείσα για το ξέσπασμα του προέδρου Τραμπ η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, δήλωσε την Πέμπτη ότι «ο πρόεδρος έχει δεσμευθεί να διορθώσει το ανεπαρκές σύστημα μετανάστευσης και τα διάτρητα σύνορά μας».

Ο θυμός του Ντόναλντ Τραμπ για τη μετανάστευση έχει ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με κάποιους αξιωματούχους. Επανειλημμένως προσπάθησε να του αναγνωρισθεί ότι κατά το πρώτο έτος της προεδρίας του η παράνομη διάσχιση των συνόρων έχει μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών. Φέτος, ωστόσο, οι διασχίσεις πολλαπλασιάστηκαν εκ νέου αποστερώντας του ένα από τα αγαπημένα του προς συζήτηση θέματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή