Διώξεις εναντίον ακροδεξιών στελεχών αυστριακού κόμματος

Διώξεις εναντίον ακροδεξιών στελεχών αυστριακού κόμματος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική αγωγή εναντίον δέκα ηγετικών στελεχών, όπως επίσης εναντίον επτά "ενεργών συμπαθούντων" του "Αυστριακού Κινήματος για τη Διατήρηση της Ταυτότητας", το οποίο αξιολογείται ως "ακροδεξιό"από την Αυστριακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, εγείρει σήμερα η Εισαγγελία του Γκρατς, της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης της Αυστρίας, με τις κατηγορίες της υποδαύλισης μίσους, της εγκληματικής οργάνωσης, της πρόκλησης υλικών ζημιών καθώς και της κακοποίησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας, οι περισσότεροι των κατηγορουμένων συμμετείχαν ήδη το 2012 στην ίδρυση του "Συλλόγου για τη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής ταυτότητας", ο οποίος, εκτός από τα εγγεγραμμένα μέλη του, αποτελείται από μεγάλο αριθμό συμπαθούντων που παρέχουν ενεργό υποστήριξη στο Σύλογο, ο οποίος χρηματοδοτείται από τις συνδρομές των μελών και δωρεές.

Όπως αναφέρεται σχετικά, "οι εκπρόσωποι αυτής της ακροδεξιάς ομάδας θεωρούν ότι η πολιτιστική ευρωπαϊκή ταυτότητα απειλείται από την πολυπολιτισμικότητα, τον φιλελευθερισμό και τον εξισλαμισμό, επιδιώκοντας οι ίδιοι τον αυστηρό διαχωρισμό των λαών που ζουν στην Ευρώπη και απορρίπτοντας την πολιτισμική ανάμιξη των εθνών".

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Γκρατς αναφέρεται επιπλέον πως από την ίδρυση του "Κινήματος", οι εκπρόσωποι της "ακροδεξιάς ομάδας" επιδιώκουν να επιβάλουν την ξενοφοβική ιδεολογία τους, μεταξύ άλλων, με προκλητικές ενέργειες, με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, με διαδηλώσεις, με "κουβέντες του καφενείου", με κόλληση αφισών, αλλά και με την διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη και οι οπαδοί της ακροδεξιάς αυτής οργάνωσης, εκμεταλλεύονται τον ολοένα και αυξανόμενο φόβο μεταξύ του αυστριακού πληθυσμού για επιθέσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ, για να εξισώσουν το Ισλάμ γενικά, με την ισλαμική τρομοκρατία και να εμφανίσουν ως εν δυνάμει τρομοκράτες όλους όσους έχουν μουσουλμανική προέλευση και ζουν στην Αυστρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή