Die Welt: Εντονη κριτική στον Ολαφ Σολτς από την αριστερή πτέρυγα του SPD

Die Welt: Εντονη κριτική στον Ολαφ Σολτς από την αριστερή πτέρυγα του SPD

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, δέχεται έντονη κριτική από την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του λόγω της συγκρατημενης ευρωπαϊκής του πολιτικής, γραφει η Die Welt.

Δύο μήνες μετά τα εγκαίνια του μεγάλου συνασπισμού, πολλοί Σοσιαλδημοκράτες είναι δυσαρεστημένοι με την συγκράτηση που δείχνει ο Σολτς στην Ευρώπη, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα

«Πρέπει επιτέλους να έχουμε μια καλή απάντηση στις ευρωπαϊκές προτάσεις μεταρρύθμισης του Εμμανουέλ Μακρόν. Η κοινοβουλευτική διαδικασία για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό μας προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα», δήλωσε ο Matthias Miersch, εκπρόσωπος της αριστερής πτερυγας στην κοινοβουλευτική ομάδα του SPD.

Ο Miersch τόνισε στη Die Welt: «Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή πολιτική αλληλεγγύης, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και των κλιματικών επιπτώσεων, η δέσμευση για την ολοκλήρωση και την πολιτική για τους πρόσφυγες». Η Γερμανία πρέπει να «στείλει ένα σαφές φιλο-ευρωπαϊκό μήνυμα ότι το SDP θα αγωνιστεί για αυτό τις επόμενες εβδομάδες».

Το στέλεχος του SPD, Αξελ Σεφερ, τόνισε μάλιστα στη συνεδρίαση της κλειστής κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, τη Δευτέρα το βράδυ, ότι «στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν για τις προτάσεις Μακρόν. Το SPD θα πρέπει να είναι το "Κόμμα της ευρωπαϊκής αισιοδοξίας"».

Ο υπουργός Οικονομικών Σολτς διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την εισαγωγή του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού θα παρουσιάσει κάποια ευρωπαϊκά πολιτικά μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή