Λε Ντριάν: Μονομερείς ενέργειες από τις ΗΠΑ – Αδικαιολόγητο επίπεδο βίας από το Ισραήλ

Λε Ντριάν: Μονομερείς ενέργειες από τις ΗΠΑ – Αδικαιολόγητο επίπεδο βίας από το Ισραήλ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, χαρακτήρισε «εκρηκτική» την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και επέκρινε τις ΗΠΑ για τις μονομερείς ενέργειές της στην περιοχή, καθώς και το Ισραήλ για το «αδικαιολόγητο επίπεδο βίας» εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Σήμερα, χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας παρευρέθηκαν στις κηδείες δεκάδων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες χθες, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων ενάντια στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

«Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή είναι εκρηκτική, η βία επικρατεί έναντι του λόγου, ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λε Ντριαν ενώπιον του γαλλικού κοινοβουλίου.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην ασφάλεια του Ισραήλ, η ασφάλεια του Ισραήλ δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το επίπεδο βίας», τόνισε.

«Έχουμε διαφωνίες με τις ΗΠΑ», σημείωσε επίσης ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, αναφερόμενος στην πολιτική των ΗΠΑ για το Ιράν και στην μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

«Έχουμε (επίσης) διαφωνία για την μέθοδο. Επειδή και στις δύο περιπτώσεις οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ενεργήσουν μονομερώς», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή