Απάντηση Λευκωσίας σε Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Απάντηση Λευκωσίας σε Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

54" χρόνος ανάγνωσης

«Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σύμφωνο με τη διεθνή νομιμότητα και με τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι αντιμέτωπη με μια διαρκή απειλή, εάν η Κύπρος συνεχίσει τις μονομερείς, κατά την έκφρασή του, ενέργειες για αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζεται από τις ΗΠΑ, τη Μόσχα και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία» διεμήνυσε ο κ. Προδρόμου «θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε συνεργασία με γειτονικά κράτη, με τα οποία έχει συμφωνίες, αλλά και με εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Eνωση».

Ο κ. Προδρόμου επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει ζητήσει «επανέναρξη του διαλόγου στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες» και κάλεσε την Τουρκία να αποδείξει ότι επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών, αποδεχόμενη τις παραμέτρους του γενικού γραμματέα για κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση του τουρκικού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ