Εκκληση του Μακρόν στον Νετανιάχου για διάλογο με τους Παλαιστίνιους

Εκκληση του Μακρόν στον Νετανιάχου για διάλογο με τους Παλαιστίνιους

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Γάζα εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν  Νετανιάχου, και ζήτησε να υπάρξει διάλογος για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο Γάλλος πρόεδρος καταδίκασε «τη βία και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός και το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ελιζέ.

Επίσης «επανέλαβε" στον Νετανιάχου ότι είναι επίσης σημαντικό να υπάρξει διάλογος για να αρχίσει ξανά η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Τη Δευτέρα ο Μακρόν είχε συζητήσει την κατάσταση στη Γάζα με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Στις επικοινωνίες του αυτές «καταδίκασε τη βία των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι «προσηλωμένος στην ασφάλεια του Ισραήλ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή