Ιταλία: «Οχι» Σαλβίνι στις παραινέσεις των Βρυξελλών

Ιταλία: «Οχι» Σαλβίνι στις παραινέσεις των Βρυξελλών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Την ελπίδα να μην υπάρξουν αλλαγές στη στάση της Ιταλίας στο μεταναστευτικό, μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, εξέφρασε χθες ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η άμεση απάντηση του επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, έδωσε μια ένδειξη των προστριβών που αναμένονται ανάμεσα στην Ιταλία και τις Βρυξέλλες, σε περίπτωση που ευοδωθεί η κυβερνητική συνεργασία Λέγκας – Κινήματος 5 Αστέρων.

Οι δύο νικητές των εκλογών της 4ης Μαρτίου εξακολουθούν να διαπραγματεύονται, ενώ ο Σαλβίνι έχει παραγγείλει να στηθούν στις πλατείες της χώρας εκλογικά περίπτερα για να αποφανθούν οι πολίτες υπέρ ή κατά της κυβερνητικής συμφωνίας το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για εξαιρετικά φιλόδοξη προοπτική, εφόσον τέτοια συμφωνία ακόμη δεν υπάρχει, προσκρούοντας τόσο σε προγραμματικές αποκλίσεις όσο και σε διαφωνίες ως προς το πρόσωπο του μελλοντικού πρωθυπουργού.

Σε αυτό το κλίμα έντασης, ήρθε η δήλωση Αβραμόπουλου περί μεταναστευτικού ως δώρο προς τον Σαλβίνι, βοηθώντας τον να στρέψει την προσοχή στους «εχθρούς» από το εξωτερικό. «Ηταν μια ακόμη απαράδεκτη ανάμειξη μη εκλεγμένων Ευρωπαίων. Tέλος η υποδοχή και η φιλοξενία, τώρα ήρθε η ώρα της νομιμότητας και των απωθήσεων», είπε ο Σαλβίνι. Υστερα από μία προεκλογική εκστρατεία στην οποία έπαιξε στο μέγιστο βαθμό το «χαρτί» του μεταναστευτικού, ο επικεφαλής της Λέγκας ζητεί τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Ντομπρόβσκις

Παράλληλα με τον επίτροπο Μετανάστευσης, απευθύνθηκε στην Ιταλία και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει «να συνεχίσει να ακολουθεί τη σημερινή πορεία, με βαθμιαία μείωση του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος». Ομως ο Σαλβίνι εξακολουθεί να υπόσχεται το αντίθετο. «Ή θα κατορθώσω να δώσω ζωή σε μία κυβέρνηση που θα ξανασυζητήσει τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας ή εδώ κάνουμε καταγραφή ονείρων», υποστήριξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή