«Πονοκέφαλος» για τον Λευκό Οίκο οι διαρροές πληροφοριών στον Τύπο

«Πονοκέφαλος» για τον Λευκό Οίκο οι διαρροές πληροφοριών στον Τύπο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα που προκλήθηκε σχετικά με την διαρροή του απρεπούς σχολίου μιας υπαλλήλου του Λευκού Οίκου για την υγεία του βετεράνου Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν έφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, το μεγάλο ζήτημα της διαρροής πληροφοριών από τον Λευκό Οίκο, σχολιάζει το CNN.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις κινήσεις στελεχών του Λευκού Οίκου να αποκαλύπτουν εσωτερικά ζητήματα της Δυτικής Πτέρυγας στους δημοσιογράφους που βρίσκονται έξω από το κτίριο, ενισχύει το κλίμα εσωτερικής πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας, εντός του κέντρου λήψης αποφάσεων της αμερικανικής κυβέρνησης.

Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των διαρροών, μεταξύ αυτών και η τοποθέτηση ειδικών συσκευών εντοπισμού κινητών τηλεφώνων σε τμήματα της Δυτικής Πτέρυγας όπου απαγορεύεται η χρήση τους, τόσο ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, όσο και το επιτελείο των στελεχών του, δεν έχουν κατορθώσει να ελέγξουν ή να περιορίσουν το φαινόμενο.

Ο Αναπληρωτής υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου Ρατζ Σαχ βρίσκονταν στην ημερήσια συνάντηση επικοινωνίας με περίπου άλλους 20 αξιωματούχους την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Κέλι Σάντλερ υπάλληλος του Λευκού Οίκου σχολίασε πως δεν πειράζει που ο Μακέιν είναι αντίθετος στον διορισμό της Τζίνας Χάσπελ για την διεύθυνση της CIA, καθώς «όπως και να ‘χει, πεθαίνει».

Σε προχθεσινή ερώτηση σχετικά με το σχόλιο αυτό, ο Σαχ υποστήριξε επίσης, ότι ο εκνευρισμός του Λευκού Οίκου προκλήθηκε από την διαρροή που έγινε κι όχι τόσο από το περιεχόμενο του σχολίου.

«Εάν στις εσωτερικές συναντήσεις δεν αισθάνεσαι ελεύθερος να εκφράσεις την άποψή σου ή τις σκέψεις σου ή να πεις αυτό που θέλεις να πεις, χωρίς να αισθάνεσαι ότι οι συνάδελφοί σου θα σε προδώσουν, τότε, καλλιεργείται πραγματικά ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον εργασίας», δήλωσε ο ίδιος στη διάρκεια της προχθεσινής ενημέρωσης. «Νομίζω ότι οποιοσδήποτε όπου κι αν δουλεύει μπορεί να το αναγνωρίσει αυτό».

Ωστόσο, μερικοί από τους συναδέλφους του Σαχ στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου θεωρούν ότι οι διαρροές πληροφοριών, είναι αδύνατο να εμποδιστούν.

Δεκάδες υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μιλούν καθημερινά με τους δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου μερικές φορές και του ίδιου του Τραμπ, ενώ οι προσπάθειες που έγιναν από τον Λευκό Οίκο έχουν στο σύνολό τους αποτύχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή