Εξέγερση πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα

Εξέγερση πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Εξεγερμένοι κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και ένας Αμερικανός ιεραπόστολος, ανήρτησαν χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από το κατειλημμένο κεντρικό κτίριο της υπηρεσίας πληροφοριών της Βενεζουέλας.

«Ολοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι άλλοι κρατούμενοι που έχουν απαχθεί και βασανίζονται καθημερινά κατέλαβαν ειρηνικά το κτίριο», υποστήριξε άνδρας σε ένα από τα βίντεο. Το πρακτορείο Reuters, που μετέδωσε την είδηση, δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσει την πηγή των βίντεο ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γυρίστηκαν. Τα κεντρικά της υπηρεσίας πληροφοριών της Βενεζουέλας, της Σεμπίν, είναι γνωστά ως «Το ελικοειδές».

«Υπό το φως των γεγονότων που συνέβησαν σήμερα στα αρχηγεία της Σεμπίν στο Ελικοειδές, η εισαγγελία έστειλε αντιπροσωπεία που συνομίλησε με εκπρόσωπο των κρατουμένων για να απαντήσει στα αιτήματά τους», ανακοίνωσε χθες μέσω Twitter ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Σαάμπ.

H κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο υποστηρίζει ότι εις βάρος όλων των κρατουμένων εκκρεμούν κατηγορίες για βιαιοπραγίες ή άλλα αδικήματα, ισχυρισμός που διαψεύδεται από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις οποίες στη Βενεζουέλα υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής, άλλοτε προπύργιο του λατινοαμερικανικού αριστερού ριζοσπαστισμού, διέρχεται την πιο υποτονική προεκλογική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της. Μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρει τις εκλογές της Κυριακής, ενώ δύο προβεβλημένα στελέχη της αντιπολίτευσης, ο Λεοπόλντο Λόπεζ και ο Ενρίκε Καπρίλες, δεν επιτρέπεται να λάβουν μέρος λόγω εμπλοκής με τη δικαιοσύνη. Ο Λόπεζ βρίσκεται σε περιορισμό κατ’ οίκον, ενώ ο Καπρίλες δικάζεται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος την εποχή που ήταν κυβερνήτης πολιτείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή