Γαλλία: «Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων τριών προσώπων και εννέα εταιρειών σχετικά με τα χημικά όπλα στη Συρία

Γαλλία: «Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων τριών προσώπων και εννέα εταιρειών σχετικά με τα χημικά όπλα στη Συρία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων τριών προσώπων και εννέα εταιρειών για πιθανή εμπλοκή τους στην ανάπτυξη χημικών όπλων στη Συρία ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλία.

Συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωση τους, ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ και ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσαν ότι αυτή η κίνηση έχει στόχο να πατάξει ορισμένα δίκτυα που είναι ύποπτα για ενίσχυση του Κέντρου Έρευνας και Επιστημονικών Ερευνών της Συρίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και άλλες χώρες, κατηγορούν το κέντρο για βοήθεια προς το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στον τομέα της ανάπτυξης χημικών όπλων. Το καθεστώς Άσαντ έχει κατηγορηθεί επανειλλημένως για επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον των αντιπάλων του.

«Τρία πρόσωπα και εννέα εταιρείες έχουν στοχοποιηθεί για τον ρόλο τους στην έρευνα και την τροφοδοσία με υλικά απαραίτητα για την ανάπτυξη χημικών όπλων και πυραυλικών συστημάτων από τη συγκεκριμένη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Εντούτοις, η ανακοίνωση δεν αποκάλυψε τις ταυτότητες ούτε των προσώπων ούτε των εταιρείων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή